Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Vatrogasci u Kraljevu kao familija

AUTOR:VERA AKSENTIJEVIĆ ¦ SUBOTA, 16. MAR 2019, 07:04 -> 07:57 ¦ IZVOR: RTS

Po svim merilima, posao vatrogasca spada među najplemenitija, ali i najteža zanimanja. Opasnosti koje donosi ta profesija, svakodnevni napor i stres, ubrajaju ga u jedno od najtežih zanimanja. U Vatrogasno-spasilačkim brigadama uspevaju da se izbore sa svim poteškoćama.

Ekipa RTS-a u Kraljevu uverila se da reaguju i noću za manje od 60 sekundi. Ispred samog ulaza u zgradu vozilo pod rotacijom. Za manje od minut svi su na nogama, spuštaju se niz šipku i kreću. Ponoć je daleko, a ovo je već treći alarm za uzbunu.

 

“Noć je uvek teška, da li ima intervencije ili ne – noć je noć, ali građani mogu da budu spokojni jer vatrogasci su uvek budni”, kaže šef smene vatrogasne brigade Slavko Stašević.

Vatrogasac Slobodan Kastratović priča da je nekada teško i danju, zavisno od situacije, broja intervencija.

Posao obavljaju časno i bez straha. Ističu kako je adrenalin prisutan u svakoj intervenciji, ali ih očigledno ne popušta ni u privatnom životu.

“Događalo mi se u školi, odem kod deteta na roditeljski a primer čujem zvono, ustanem kao da idem na intervenciju, skočim, posle ukapiram da sam kod deteta u školi, i tako”, kaže Bojan Ristović, vatrogasac “VJ Kraljevo”

Razlika u godinama kod njih se ne primećuje. Nasmejani su, raspoloženi igraju bilijar…

Nenad Đurđević kaže da doživljava ovo kao svoju drugu kuću i porodicu.

Opušteno piju kafu i razgovaraju o svakodnevnim stvarima, sve do trenutka kada se oglasi zvono. Svaki dan, 24 sata.

Podelite sa drugima!

Ostavi odgovor