FOTO: PRIVATNA ARHIVA

„Porodica je svakim danom svesnija da Milana više nema. Nedostaje nam svakim danom sve više…“, priča za „Blic“ priča Ivan Rmuš, brat Milana Rmuša, hrabrog vatrogasca, stradalog pre godinu i po pri gašenju požara u fabrici kartona „Avala“ na Adi Huji.

Emocije naviru jer je pre nekoliko dana počeo memorijalni turnir „Milan Rmuš“ u sportskoj hali u Padinskoj skeli. Ovo je drugi turnir koji kolege organizuju u znak sećanja na stradalog Milana.

Na turniru učestvuju ekipe Vatrogasne brigade Beograd, Sektora za vanredne situacije, Nuklearnog instituta u Vinči, Grada Beograda, rudarskog basena Kolubara, Policijske stanice Palilula, Komunalne policije, Jedinice za zaštitu, SAJ, Hitne pomoći, TENT i Saobraćajne policije.

Ivan Rmuš kaže da mu je drago što njegov brat nije zaboravljen i što Milanove kolege na ovaj način čuvaju uspomenu na njega. Ekipa je sve više, Milanovo ime čuje se u hali…

– Kolege se prisećaju Milana, govoreći o njemu kao o podršci. Zahvaljujem se svim kolegama, učesnicima i organizatorima turnira na učešću i sto su se pridružili turniru u tolikom broju – dodaje Ivan.

Turnir je svečano otvorio Milanov sin Dragan.

– Drago mi je što je Milanov sin Dragan otvorio je turnir početnim udarcem i dobio je pehar – kaže Ivan.

Memorijani turnir traje do 7. decembra.

Podsećanja radi, vatrogasac Milan Rmuš (36) učestvovao je u akciji gašenja požara koji je izbio 19. jula u fabrici „Avala Kartonka“ na Adi Huji. Bio je u prvim redovima i teško je povređen kada je prilikom intervencije iznenada došlo do eksplozije. Sa opekotinama na više od 60 odsto tela, primljen je na Vojnomedicinsku akademiju. Uprkos požrtvovanosti lekara na VMA, Rmuš je nakon dve nedelje izgubio bitku za život. Iza sebe je ostavio suprugu i sina.