Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Vatrogasci dobijaju nova vozila domaće proizvodnje

SREDA, 01. AVG 2018, 12:00 -> 17:37 ¦ IZVOR: RTS

Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije obnavlja vozni park posle gotovo jedne decenije. Osamnaest novih vatrogasnih vozila urađeno je prema evropskim standardima. Osim šasija iz Belorusije i nemačkih pumpi, sve ostalo je napravljeno u Srbiji.

Na jednom vatrogasnom vozilu u toku su završne provere, dva su već gotova i čekaju isporuku Sektoru za vanredne situacije. Do kraja godine biće isporučeno ukupno 18 cisterni.

 

“Ovde su vitla od 60 metara creva, ima i dopunskih creva, tako da na bezbednoj udaljenosti može da ugasi sve vrste požara na otvorenom, bilo da su to livade, šume, rastinje”, objašnjava Budimir Petronijević, glavni projektant vozila “Vatrosprema”.

Fabrika u Smederevskoj Palanci pravi specijalizovana vozila već sedam decenija. Godišnje proizvede do 50 složenih vozila, uglavnom za izvoz, a vozila za MUP prvi su posao za našu državu posle osam godina.

“Pre mesec dana je ovde bila njihova komisija, čuli smo izuzetne pohvale sa njihove strane. Izuzetno visok kvalitet rada i to je ono što moramo da negujemo u Srbiji”, ističe direktor “Vatrosprema” Dragiša Marinković.

Ministarstvu odbrane već su donirali 311 aparata za kolektivnu dekontaminaciju. Od nove godine, za isto Ministarstvo, repariraće 60 vojnih vozila Tehničko-remontnog zavoda Čačak.

Podelite sa drugima!

Ostavi odgovor