FOTO: RADIO OZON 2 / PROMO

Magacin u kome se nalazilo oko 200.000 litara ulja za podmazivanje motora zapalio se jutros oko 8 sati, a on se nalazio u dvorištu preduzeća „DTF 1921“ u ulici Palanka 37, rečeno je Tanjugu iz Odeljenja za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici.

Načelnik tog odeljenja Stevan Pejić kaže da je vatrogasno-spasilačka jedinica dobila poziv jutros u 8:02 sati o požaru u dvorištu preduzeća, te da je na licu mesta konstatovano da je u pitanju preduzeće za tehnički pregled vozila u čijem se dvorištu nalazi magacin od 150 kvadrata sa oko 200.000 litara ulja za podmazivanje motora.

„Magacin je kompletno bio zahvaćen požarom i pretila je velika opasnost od širenja požara zato što se ulje iz puknutih buradi razlivalo po dvorištu preduzeća i time je postojao rizik da se požar prenese na sam objekat tehničkog pregleda kao i na četiri kuće koje su u okruženju magacina“, kaže Pejić za Tanjug.

Na teren je izašlo dva vatrogasna vozila iz Sremske Mitrovice, navodi on, a zatražena je pomoć vatrogasnih jedinica iz Inđije i Rume tako da je na kraju na terenu bilo osam vatrogasnih vozila i 23 vatrogasaca.

FOTO: RADIO OZON / RAS SRBIJA
Požar u Sremskoj Mitrovici

U požaru nije bilo ljudskih žrtava, a jedan od vatrogasaca dehidrirao je od napora i visoke temperature pa je prevezen kolima Hitne pomoći i u stabilnom je stanju, kaže Pejić.

„Trenutno se rashladjuju buradi sa uljem koja nisu gorela i sprečeno je širenje požara na četiri pomenute kuće u okruženju. Radi se uviđaj i utvrđivanje uzroka požara“, naveo je načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici.