Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Stefanović: Ove godine nova vozila i radne i zaštitne uniforme za vatrogasce

PONEDELJAK, 02. JUL 2018, 14:02 -> 14:24 ¦ RTS

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović istakao je danas da će Ministarstvo unutrašnjih poslova ove godine nabaviti nova vozila i radne i zaštitne uniforme za vatrogasce, kako bi u izvršenju svakodnevnih zadataka zaštitilo njihove živote i omogućilo im da budu još efikasniji u pružanju pomoći građanima…

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović istakao je danas da će Ministarstvo unutrašnjih poslova ove godine nabaviti nova vozila i radne i zaštitne uniforme za vatrogasce, kako bi u izvršenju svakodnevnih zadataka zaštitilo njihove živote i omogućilo im da budu još efikasniji u pružanju pomoći građanima.

„Do oktobra ove godine biće nabavljeno oko 3.000 novih radnih uniformi, a tokom ove godine i do leta sledeće Sektor za vanredne situacije dobiće oko 60 novih vozila“, rekao je Stefanović koji je prisustvovao završnoj vežbi polaznika Druge klase osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica u sedištu Uprave za vanredne situacije u Beogradu.

Stefanović je čestitao svim polaznicima obuke uspešno završen kurs i istakao da 30 polaznika Druge klase predstavlja deo od 150 ljudi, koliko će ove godine biti primljeno u Sektor za vanredne situacije.

„Trudićemo se da naredne godine primimo isto toliko ljudi, da širom Srbije popunimo vatrogasno–spasilačke jedinice i osnažimo Sektor za vanredne situacije, kako bi bio još efikasnija podrška građanima u slučaju poplava, požara i svim ostalim situacijama“, rekao je Stefanović.

Polaznici Druge klase osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica prikazali su veštine i sposobnosti koje su stekli tokom obuke i uspešno izveli vežbu gašenja požara u zgradi i evakuaciju povređenog lica iz zapaljenog stana.

Po završetku vežbe, Stefanović je ocenio da su ovi mladi ljudi za tri meseca obuke ovladali početnim veštinama i da su spremni i sposobni da se već danas sa starijim i iskusnijim kolegama uključe u posao.

„Znanje koje će steći kroz službu pomoći će im da postanu vrhunski profesionalci. Čestitam im na uspešno završenom kursu na svemu što su pokazali i vidi se da imaju veliki želju i entuzijazam da se bave ovim poslom, koji je težak i složen, jer vatrogasce, kao i policajce, viđamo u najtežim i najsloženijim situacijama, kada je građanima potrebna podrška i pomoć“, zaključio je Stefanović.

Podelite sa drugima!

Ostavi odgovor