Bogatić: Pokazna vežba reagovanja u vanrednim situacijama

06.06.2018 ¦ MačvaInfo

U Domu zdravlja u Bogatiću danas je izvedena pokazna vežba – Kako reagovati  u slučajevima elementarnih nepogoda i drugih nesreća. Vežbi je prethodio teoretski deo, gde je principe delovanja u ovim slučajevima zaposlenima Doma zdravlja predstavio načelnik Štaba za vanredne situacije, Miroljub Stanić.

U terenskoj simulaciji učestvovali su, pored službe Hitnog prijema  Doma zdravlja, Vatrogasci spasioci i predstavnici Crvenog krsta Bogatić sa volonterima. Praktični deo  sastojao se iz četiri dela – simulacija požara na otvorenom, gašenje vatre protivpožarnim aparatima, saniranje  požara na spratu ustanove od strane profesionalne jedinice preko krova i simulacija spašavanja lica iz vozila zahvaćenog vatrom u saobraćajnoj nezgodi i njegovo dalje zbrinjavanje.

„Današnjom vežbom prikazali smo i uvežbali  integrisane postupke u vanrednim situacijama. Verujem da su se ekipe Doma zdravlja, koje su nažalost uvek prisutne i na licu mesta u ovim situacijama, ovom vežbom dodatno edukovale. Najiskrenije se nadam da sve ovo što smo danas primenili nećemo primenjivati  u svojoj praksi, ali ako i bude takvih prilika, mi smo spremni za svaku aktivnost“, izjavio je Goran Makunčević, direktor Doma zdravlja Bogatić.

Ovom vežbom koordinirani su svi segmenti koji učestvuju u zbrinjavanju unesrećenih u vanrednim situacijama. Iz Doma zdravlja u Bogatiću poručuju da će i u budućnosti praktikovati da unapređuju svoj rad u ovakvim okolnostima.

M.K