Vatrogasci spasili dvoje dece iz stana u plamenu na Sajmištu | Sindikat vatrogasaca Srbije

Vatrogasci spasili dvoje dece iz stana u plamenu na Sajmištu

NOVI SAD 14.05.2018. ¦ 11:51 > 12:39 ¦ 021.rs

Novosadski vatrogasci su oko 10:50 časova spasili dečaka od dve i po i devojčicu od osam godina, sa terase stana u visokom prizemlju u Majevičkoj 2 na Sajmištu, u kojem je izbio požar.

Foto: 021.rs

Kako 021.rs saznaje, vatrogasci su intervenisali nakon što im je otac mališana javio da je u stanu koji je zaključan izbio požar u kuhinji i da su deca na terasi. Prema nezvaničnim informacijama, jedno dete je u mikrotalasnu ubacilo igračku i uključilo aparat što je potom izazvalo požar, a u stanu su ostali sami jer je otac izašao na kratko zbog posla. Kada je izbio požar, deca su pozvala oca koji im je rekao da odu na terasu, a potom je on pozvao vatrogasce.

Novosadski vatrogasci su dojavu primili u 10:41 i kroz nekoliko minuta već bili na adresi i uz pomoć merdevina spustili decu sa terase odakle su mališani dozivali u pomoć. Nakon što su mališane smestili na bezbedno, vatrogasci su otvorili vrata stana i ugasili požar u kuhinji.

Portparolka Hitne pomoći doktorka Mirjana Bursać kaže za 021 da su lekari pregledali decu, ali i oca koji je bio u šoku zbog svega što se dogodilo, i da niko od njih troje nema ozbiljne povrede pa nije bilo potrebe za bolničkim lečenjem

Autor: 021.rs