Tragedija u Arilju: Vatrogasci našli telo dečaka koji je upao u reku

10. Mart 2018. u 14:31 / BKTV News

Spasioci bili nemoćni

Telo dečaka (5) iz ariljskog naselja Rigošte, koji je ranije danas nestao u reci Rzav u centru ovog grada, i konstatovana je smrt, potvrđeno je Tanjugu u MUP-u.

Prema rečima portparola Policijske uprave Užice, na terenu je ekipa Hitne pomoći pokušala reanimaciju deteta, ali nažalost u tome nije uspela.

Načelnik štaba za vanredne situacije Saša Cicvarić rekao je da je smrt dečaka konstatovana u 14.25 sati.

„Oko podne smo dobili dojavu od Policijske stanice Arilje da je dete upalo u vodu, po navodima ujaka koji se sa dvoje dece igrao na gradskoj plaži u Arilju, gde postoje ljuljaške i park. Mi smo na lice mesta izašli sa četiri pripadnika vatrogasno spasilačke jedinice Arilje i istog momenta smo digli Tim za spasavanje na vodi iz Užica koji su krenuli sa opremom i čamcem ka Arilju“, rekao je Cicvarić za Glas zapadne Srbije.

„Pošto je reka nabujala i postojala je mogućnost da je telo odneto velikom brzinom, već smo u Požezi počeli sa pretragom. Takođe smo stavili i Čačak u pripravnost. Tim za spasavanje na vodi je pronašao telo dečaka, na tom mestu je pokušana reanimacija, ali je smrt morala da bude konstatovana u 14.25“, rekao je Cicvarić.

RTS je ranije javio da je nivo Rzava povećan.

Izvor: Tanjug