Od podneva do večernjih sati trajala je „borba“ prokupačke Hitne pomoći i vatrogasaca sa izuzetno nepristupačnim terenom kako bi uspeli da stignu i ukažu pomoć pacijentu sa infarktom iz udaljenog planinskog sela Mrljak.

Posle dva kiilometra pešačenja od vozila do kuće i isto toliko i nazad, kroz sneg i blato sa pacijentom na nosilima, čovek je zbrinut i njegovo stanje je stabilno.

            FOTO: JUŽNE VESTI/LJUBIŠA MITIĆ / RAS SRBIJA

Sve je počelo u sredu oko podneva kada je dežurna služba primila poziv da je pacijent doživeo infarkt.

– Zbog izuzetno nepristupačnog terena, odvijala se drama u kojoj su, pored naše, angažovane i dve vatrogasne ekipe sa dva vozila i četiri vatrogasca. Pacijent S. T. je imao infarkt miokarda, a zbog nepristupačnosti terena nije se moglo ni jednim vozilom stići do njegove kuće – rekla je portparol Doma zdravlja Violeta Mirković.

            FOTO: JUŽNE VESTI/LJUBIŠA MITIĆ / RAS SRBIJA

Medicinska ekipa je nakon toga, uz asistenciju vatrogasaca, krenula pešice ka kući pacijenta, koja je bila udaljena preko dva kilometra, prenose Južne vesti.

Kada su konačno stigli, na licu mesta su ukazali prvu pomoć S. T, a zatim je stavljen na nosila i na rukama prebačen po blatnjavom terenu i snegu do sanitetskog vozila.

Pacijent je dovezen do prokupačke bolnice gde je zadržan radi daljeg lečenja i njegovo stanje je za sada stabilno.