Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

U požaru na Stočnom trgu u Nišu izgorelo pet kuća

16:48, 4. 2. 2018. | Autor:M. Z. | Izvor: Južne vesti

             Vatra buknula u petak veče; Foto: Jelena Ćosin

Vatra je buknula u naselju Stočni trg u Nišu, u petak 2. februara u 21 sat, naveli su iz policije. Požar je izbio na krovu jedne kuće, ali je zahtavio i nekoliko susednih. Vatrogasci su ugasili vatru iste noći, a nije bilo povređenih, dodaju iz policije.

Kako piše Blic, vatra je uništila ili teško oštetila čak pet kuća, što je 25 članova tih porodica ostavilo bez “krova nad glavom”. Policija saopštava da je požar prijavljen u petak uveče.

Od strane Uprave za vanredne situacije, 2. februara u 21 sat, bila je prijava da je došlo do požara na krovnoj konstrukciji, obavešteno je Osnovno javno tužilaštvo, požar je likvidiran, nema povređenih lica, samo materijalna šteta – rekli su iz policije.

Ta šteta je velika, naveo je odbornik u Skupštini opštine Palilula i predsednik Udruženja Roma “Srećno srce” Igor Paunović, koji je i obišao oštećene stanovnike ovog dela Niša.

Jedna kuća je izgorela od temelja do krova dok su druge oštećene do te mere da se u njima više ne može stanovati. Sve je izgorelo, nameštaj, pokućstvo, dokumentacija, ljudi su ostali bukvalno na ulici bez igde ičega – rekao je Paunović za Blic.

Ipak, dodaje, da nije bilo vatrogasaca koji su gasili vatru do 1 sat iza ponoći, izgorele bi još tri kuće, a pomoć za ove porodice očekuje od Javnog komunalnog preduzeća Mediana i Centra za socijalni rad.

Podelite sa drugima!

Ostavi odgovor