U POŽARU, koji je jutros oko šest časova izbio na Podbari u Novom Sadu, u dvorištu u Ulici Petra Kočića 4a, lakše su povređene dve žene koje su, kako je potvrđeno u Hitnoj pomoći, zbrinute na licu mesta, i nije bilo potrebe za daljom dijagnostikom u Kliničkom centru Vojvodine.

Pročitajte još: Požar u niškom naselju Stočni trg, izgorelo više objekata

Požar je, kako je „Novostima“ potvrđeno u Vatroganoj brigadi, gasilo petnaestak vatrogasaca sa tri vozila, a ugašen je posle devet časova. U njemu je potpuno izgorelo skladište kancelarijskog materijala, površine veće od 100 kvadratnih metara.
Okolne kuće, sagrađene u neposrednoj blizini, na manje od dva metra od skladišpta, zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca, požar nije zahvatio.

– Samo smo rano jutros čuli neku čudnu buku – priča jedan od komšija, koji je, kako kaže, prvi prijavio požar vatrogasacima. – Vatrogasci su brzo stigli, ali se požar još brže širio. Bilo me je jako strah da se ne zapali i naša kuća, koja je neposredno uz skladište, ali, srećom, vatrogasaci su profesionalno reagovali, i sprečili da se požar proširi. Skladište je, međutim, kompleno izgorelo.

Uzrok izbijanja požara još uvek nije poznat.