Varničenje žica uzrokovalo požar! Gorele štale u Vinarcu (VIDEO)

Štala u domaćinstvu Mladenovića iz Vinarca nadomak Leskovca u potpunosti je izgorela oko 11 časova, dok je komšijski svinjac samo zahvaćen vatrom, nakon što su se spojile žice sa uličnih bandera prilikom olujnog vetra i počele da varniče nasred ulice.

Pričinjena materijalna šteta na imanju Mladenovića procenjuje se na preko 10.000 evra, a veća nesreća je izbegnuta samo brzom intervencijom vatrogasaca.

Imali smo sreću da su komšije brzo reagovale i zvali vatrogasce, jer ja i supruga nismo bili u kući“, kaže nam vidno potrešen Goran Mladenović.

Meštani ovog dela Vinarca, u Karađorđevoj ulici, međutim i nekoliko sati nakon požara negoduju i raspravljaju se sa radnicima leskovačke Elektrodistribucije zahtevajući da im u potpunosti zamene žice koje su, zapravo, samo povezali i prikačili na novu banderu.

Već tri godine unazad se prilikom svakog jačeg vetra dešava ista stvar. Svaki put se te žice spoje i varniče. Zvali smo Elektrodistribuciju molili ih da dođu da reše problem, ali su oni ostali gluvi na naše vapaje. Moralo je nešto da izgori, pa tek onda da reaguju i to ponovo samo da nam „zamažu“ oči“, kaže nam Saša Stojanović koji još uvek sa tridesetak komšija stoji na ulici, po jakoj kiši, i posmatra radnike Elektrodistribucije kako staru istrulelu banderu zamenjuju novom betonskom.

Vinarčani čak tvrde, da su od početka gašenja požara narednih 15 minuta, bukvalno molili telefonom u leskovačkoj Elektrodsitribuciji“ da im isključe struju jer su žice i dalje varničile nad glavama vatrogasaca i ugrožavale im život.

Meštani Vinarca tvrde da redovno plaćaju račune za struju i da zbog, kako kažu, aljkavog rada Elektrodistribuje, ne očekuju da im se ponovo pale plevnje i kuće.