Bajina Bašta: Vatrogasac za dlaku izbegao smrt

Na putu ka požarištu vatrogasna cisterna se pokvarila, a iza nje su se u službenom vozilu nalazili predsednik opštine Bajina Bašta Radomir Filipović i snimatelj lokalne televizije.

Požar između sela Dub i Zlodol kod Bajine Bašte                     Foto: privatna arhiva / RAS Srbija Požar između sela Dub i Zlodol kod Bajine Bašte

Vatrogasac Slavoljub Toković (40), pošto su kolege digle kamion na klocne, zavukao se ispod vozila pokušavajući da popravi otkinuto crevo. U tom trenutku vozilo se najednom pokrenulo unazad i udarilo u automobil u kome je bio Filipović. Predsednik opštine prošao je nepovređen, ali ne i vatrogasac Toković.

Kada se kamion od težine pokrenuo, vatrogasac je i dalje bio pod njim, ali je bio toliko pribran da se uhvati za karter cisterne koja ga je vukla desetak metara unazad sve dok nije udarila u automobil u kome je sedeo predsednik Filipović.

Cisterna udarila u službeno opštinsko vozilo se skotrtljala se niz obalu                       Foto: privatna arhiva / RAS Srbija Cisterna udarila u službeno opštinsko vozilo se skotrtljala se niz obalu

U tom trenutku cisterna se prevrnula na stranu i počela tumbati niz ledinu, a vatrogasac iz Bajine Bašte uspeo je na vreme da se otkači i izbegne smrt pod prevrnutim kamionom.

Drljajući telom o kamenjenar kojim ga je unazad vukla cisterna vatrogasac Toković je zadobio prelom kičmenog pršljenja i lakše povrede glave.

Povredio kičmeni pršljen: Vatrogasci nose povređenog kolegu Tokovića                      Foto: privatna arhiva / RAS Srbija Povredio kičmeni pršljen: Vatrogasci nose povređenog kolegu Tokovića

– Ne znam šta se desilo, samo sam video kamion koji ide unazad i udara u službeno vozilo. Sreća da je skrenuo posle udarca i nije povredio ljude koji su se tu nalazili. Gledao sam kamion kako se prevrće, učinilo mi se da samleo vatrogasca ali on je srećom ostao živ i bez ozbiljnijih povreda – rekao je Radomir Filipović.

VIDEO TANJUG