Izvedena pokazna vežba u tunelu Šarani na Koridoru 11

Tanjug / 05. 06. 2017 – 13:14h / Blic

U tunelu Šarani kod Takova, na Koridoru 11, danas je, prvi put u Srbiji, izvedena pokazna vežba simulacije saobraćajne nesreće i požara.

Foto: T. Valič / Tanjug

Vežbu su uspešno izveli vatrogasci, pripadnici policija i zaposleni u Kontrolnom centru Šarani, a prisustvovao je novi direktor Koridora Srbije Zoran Babić, koji je čestitao na uspešno izvršenom zadatku.

Pokazna vežba je izvedena na deonici Koridora 11 Ljig – Preljina, a u tunelu Šarani je zbog toga bio obustavljen saobraćaj u levoj cevi, iz pravca od Čačka ka Beogradu.

Foto: T. Valič / Tanjug

Kod tunela se nalazi najsavremeniji Kontrolni centar Šarani, odakle se preko moderne opreme nadzire saobraćaj na celoj deonici autoputa Ljig – Preljina.“Ovo je, koliko znam, prva pokazna vežba u Srbiji koja je izvedena u tunelu”, rekao je koordinator akcije iz Koridora Srbije inženjer Slobodan Ležajić.On je kazao da je tunel Šarani tehnički vrlo dobro opremljen tunel, sa svom signalizacijom i opremom koja se zahteva po direktivi EU, a koja nalaže da se jednom godišnje u svakom tunelu vrši provera tehničke ispravnosti opreme.

VIDEO (OTVORI)