Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Predstavnici SVS-a održali sastanak sa načelnikom Marićem

29.04.2017. / Info SVS

OBAVEŠTENJE

Dana 28.04.2017. godine je u Beogradu održan sastanak Sindikata vatrogasaca Srbije sa Načelnikom Sektora za vanredne situacije Predragom Marićem. Sindikat vatrogasaca Srbije su predstavljali Predsednik Duško Ninkov, Zamenik predsednika Darko Jocić i Podpredsednik Gradimir Marković.

Tema sastanka je bila dinamika realizacije postignutog dogovora na sastanku od 06.02.2017. godine sa Držanim sekretarom Milosavom Miličkovićem, kao i druga aktuelna pitanja.

Realizacija prijema novih vatrogasaca će početi posle usvajanja novog pravilnika o prijemu koji treba da bude usvojen u maju.

Biće raspisan javni konkurs za ukupno 100 vatrogasaca, s tim što će se 50 primiti do kraja jula, a drugih 50 do kraja oktobra.

Prvo će se popunjavati jedinice sa najmanjom popunjenosti.

Na osnovu kapitalnih ulaganja, od strane Ministarstva finansija, odobrena je nabavka 33 nova vatrogasna vozila u naredne tri godine. Vlada Republike Srbije je usvojila zaključak da se u 2017. godini kupi prvih 10 vozila.

Narednog meseca će biti isporučeno 800 zaštitnih uniformi, koje će biti isporučene u najopterećenije jedinice, gde su ove uniforme najpohabanije.

Takođe će biti kupljeno i 3200 pari cipela, čija će podela biti do kraja leta.

Iako ove godine nije planirana nabavka redovne uniforme, na insistiranje predstavnika Sindikata, rečeno je da će pokušati iznaći sredstva da se sa nabavkom redovnih uniformi ipak počne ove godine.

Što se tiče neregistrovanih vatrogasnih vozila iz donacije Ruske Federacije, konačno je nađeno rešenje i u toku Maja meseca će sva vozila biti registrovana.

Sindikat vatrogasaca Srbije smatra da je veoma važno što se otpočelo sa rešavanjem nagomilanih problema na koje Sindikat ukazuje godinama i što su predlozi za rešavanje ovih problema od strane Sindikata uvaženi.

Sindikat će se zalagati za kontinuiran prijem vatrogasaca i nabavke opreme, kao i za što skoriju reformu zakonske regulative bitne za vatrogasnu delatnost.

 

        Novi Sad                                                                  Predsednik SVS

29.04.2017. godine                                                          Duško Ninkov

 

Sastanak Predrag Marić PDF

Podelite sa drugima!

 1. NS05-08-17

  Da li se zna kad ce biti objavljen konkurs, kako i gde ce moci da se konkurise? Hvala

  • SVS05-08-17

   Objavićemo na sajtu sve što saznamo

   • NS05-08-17

    Hvala na brzom odgovoru. Nadam se da ce konkurs biti uskoro posto zelim da konkurisem. Mada sam ja popunio obrazac jos 2013.god. i predao, ali od tog mislim da nema nista.

 2. nikola05-17-17

  apsolvent sam na studijama Zastita od pozara i spasavanje, ostala su mi jos 4 ispita. Do sada sam dao sve u roku pa se nadam da cu i ovo dati u roku. Da li postoji sansa zaposlenja u vatrogasnoj jedinici u okviru mog obrazovanog profila?

 3. Ivan05-31-17

  Jel ce biti konkurs za celu Srbiju ?

 4. Bojan06-18-17

  Kada ce biti objavljen konkurs

 5. Slobodan07-21-17

  Molim sindikat da odgovori da li će biti konkurs ili ne.

Ostavi odgovor