Novi Pazar: Tokom vikenda 19 požara

Beta | ponedeljak, 31.08.2015. | 19:09 | Akter

Na teritoriji Novom Pazaru tokom proteklog vikenda dogodilo se 19 požara na otvorenom prostoru, saopšeno je danas iz policije

U tim požarima, kako je navedeno, delimično su izgorele tri napuštene stare kuće u selima Strumce, Jablanica i Brđanima, a gorele su i šume, trava i nisko rastinje.

„Obzirom na učestalost požara i visinu nastale materijalne štete apelujemo i upozoravamo građane da poljoprivredne radove obavljaju uz povećanu opreznost. Imajući u vidu vremenske uslove koji pogoduju brzom širenju požara pozivamo ih da ne pale travu i korov, kao i da ne lože vatru na otvorenom, u blizini šuma“, navodi se u saopštenju Policijske uprave Novog Pazara.

Na građane se apeluje da ukoliko primete požar odmah počnu gašenje i o tome obaveste vatrogasnu jedinicu na telefon 193 ili dežurnu policijsku službu na broj 192.

Na osnovu Zakona o zaštiti od požara zabranjeno je loženje otvorene vatre u šumi i na udaljenosti od 200 metara od ruba šume, kao i spaljivanje ostataka useva, biljaka i smeća.