Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Nikolić: Požar u Studenici je pod kontrolom

Požar u Studenici, koji je u petak popodne izbio u blizini istoimenog manastira, jutros je pod kontrolom i postepeno se smiruje, a 115 vatrogasaca je i dalje ; na terenu, izjavio je načelnik Uprave vatrogasno-spasilačke jedinice u sektoru za vanredne situacije MUP-a Srbije Goran Nikolić.

„Požar je pod kontrolom od juče popodne, 115 vatrogasaca spasilaca je radilo celu noć i nismo imali većih iznenađenja jer za sada nema nekog jačeg vetra, što nam omogućava da radimo na lokalizaciji“, rekao je Nikolić za agenciju Beta.

On je naveo da je požar, koji je izbio u zaseoku Borovci, zahvatio više od 100 hektara šume, jer je juče vatra probila zaštitni prsten šireći se na veće područje.

Prema njegovim rečima, požar u Studenici se spustio u prizemne delove šume i niskog rastinja zahvaćenog vatrom, što danas olakšava posao vatrogascima.

Gust dim i dalje se širi iznad područja zahvaćenog požarom. U požaru u Studenici nema povređenih, vatrogasci su uspeli da zaštite domaćinstva u naselju Borovci od vatre koja se približavala njihovim kućama, a manastir Studenica nije u opasnosti, jer se nalazi na pet kilometara od ugroženog područja od koga ga deli istoimena reka.

Podelite sa drugima!

Ostavi odgovor