Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Požar kod Studenice, sprečeno širenje vatre ka kućama

Požar zahvatio borovu šumu koja se nalazi oko manastira Studenica, javlja dopisnik RTS-a. Velikim angažovanjem vatrogasaca sprečeno širenje vatre ka kućama u selu Borovci.

Borovu šumu u okolini Ušća, pet do šest kilometara od manastira Studenica, danas je zahvatio požar, javio je dopisnik RTS-a. U gašenju vatre angažovane su vatrogasne ekipe iz Kraljeva i Ušća, a očekuje se dolazak vatrogasaca iz Jagodine i Kragujevca.

 

Vatra je zahvatila oko tri hektara šume i to krošnje drveća, rekao je načelnik Uprave MUP-a za Vatrogasno-spasilačke jedinice Goran Nikolić.

„Šumski požar je zahvatio krunu borova i brzo se širio ka selu Borovci, a uspeli smo da ga zaustavimo tako da su kuće bezbedne“, rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, požar ne preti ni manastiru Studenica.

Goran Mihahjlović iz manastira Studenica kaže da je bratstvo manastira evakuisalo i spasilo jednomesečnu bebu i majku. Oni su sada bezbedni i nalaze se u konaku manastira.

Vatrogasci, kao i pripadnici Sektora za vanredne situacije ostaće na terenu dok god bude potrebno, a verovatno i tokom noći.

Uzrok požara za sada nije poznat.

Podelite sa drugima!

Ostavi odgovor